Προτεινόμενο
  • bg-left

    Λέων Τολστόι

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ
  • bg-left

    Βιρτζίνια Γούλφ

Κυκλοφορεί στα Βιβλιοπωλεία

Συλλογή διηγημάτων που σηματοδοτεί το πέρασμα της συγγραφέως από τον ρεαλισμό στην πειραματική γραφή.

ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ Βίκτωρ Ουγκώ
«Θα ’ρθει μια μέρα που εσύ Γαλλία, εσύ Ρωσία, εσύ Ιταλία, εσύ Αγγλία, εσύ Γερμανία, εσείς έθνη της ηπείρου, δίχως να χάσετε τις ιδιαιτερότητες και το μεγαλείο σας, θα ενωθείτε και θα δημιουργήσετε την ευρωπαϊκή αδερφοσύνη...»
ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΤΩΝ Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε
«Είναι μια διήγηση γεμάτη αποτρόπαια κωμικές και αμήχανες καταστάσεις με τις οποίες, παρ’ όλα αυτά, γελάμε με ευλάβεια...»
Τόμας Μαν
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΝΕΑΡΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ Μιχαήλ Μπουλγκάκωφ
«... για τον Μπουλγκάκωφ, ό,τι κι αν ήταν, αυτό και θα παραμείνει, ένα νεο-αστικό εξάμβλωμα που ξερνάει το φαρμακερό, αν και αδύναμο σάλιο του πάνω στην εργατική τάξη και τα κομμουνιστικά της ιδεώδη».
Κομσομόλσκαγια Πράβντα
«ΛΑΤΡΕΜΕΝΕ ΜΟΥ ΚΑΡΛ…» Τζένη φον Βεστφάλεν - Μάρξ
«… Για τα προσωπικά της χαρίσματα δεν χρειάζεται να πω τίποτα. Οι φίλοι της τα γνωρίζουν και δεν θα την ξεχάσουν ποτέ. Αλλά δεν γνώρισα ποτέ άλλη γυναίκα της οποίας η μεγαλύτερη ευτυχία ήταν να κάνει τους άλλους ευτυχισμένους…»
Φ. Ένγκελς
Ο ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ Τόμας ντε Κουίνσυ
«… Θεωρώ ότι η σημαντικότερη επίδοση του ντε Κουίνσυ είναι το στυλ του, ιδίως όταν μιλάει για εφιάλτες, λαβυρίνθους και παρόμοια πράγματα...»
Χόρχε Λουίς Μπόρχες
ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΟ Φ. Σ. Φιτζέραλντ
«Έγραψα μιαν αφήγηση για σένα… Είναι ειλικρινής, αμείλικτη αλλά με αγάπη – και νομίζω πως θα σ’ αρέσει… Θεωρώ ότι είναι ένα απ’ τα καλύτερα κείμενα που έχω γράψει ποτέ…»
Γίνετε Μέλη! Για τα τελευταία νέα, ενημερωτικά, events και άλλα!